снимка: БулфотоДо 23 градуса ще достигнат температурите в сряда. Много променливо

...
снимка: БулфотоДо 23 градуса ще достигнат температурите в сряда. Много променливо
Коментари Харесай

Облаци и дъжд ще се редуват в следващите дни

снимка: Булфото

До 23 градуса ще доближат температурите в сряда. 

Много изменчиво време ни чака в околните дни - слънце и облаци ще се редуват, постоянно следобяд ще превалява дъжд, тук-там - пороен и съпроводен от гръмотевици. А след температури близки до 30 градуса в събота и неделя, при започване на новата седмица ще последва захлаждане.

През идващото денонощие облачността ще е най-вече забележителна. Ще има валежи от дъжд, още веднъж на повече места в северозападната половина от страната. Минималните температури ще са сред 7° и 12°, в София - към 8°.

С повече слънце денем ще бъде в Южна България. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток, в крайните южни региони - от юг. Максималните температури ще са най-вече сред 18° и 23°, по-ниски в северозападните региони, Добруджа и по Черноморието.

В планините облачността ще е по-често забележителна. Ще има валежи, на повече места след обяд в масивите от Западна България.

Ще духа до сдържан южен, по най-високите елементи мощен вятър от югозапад. Температури в курортите - от 9 до 12-13 градуса.

Над по-голямата част от Балканите, като се изключи южните региони, облачността ще бъде по-често забележителна и на доста места ще превалява дъжд. Причината - многоцентров циклон, който ще дефинира облачното и дъждовно време в югозападната половина от Европа, в това число и в южните елементи от Англия. Интензивни превалявания се чакат в Северна Испания и в Южна Франция. Под въздействието на област от високо атмосферно налягане, в страните от Централна и Източна Европа ще бъде слънчево.

У нас в четвъртък единствено в планините е допустимо да превали, а в петък в планинските и североизточните региони. Температурите ще се покачват и в петък оптималните ще са към и над 25°. В събота вероятността за превалявания е по-малка, само че на Великден, в следобедните часове и през нощта против понеделник, тук-там ще превали и прегърми.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР